Honungsmarinerad lax med bönsallad

Recept på honungsmarinerad lax med bönsallad

Betina Hastoft
Lättlagat och gott – det är precis vad den här honungsmarinerade laxen med bönsallad är! Perfekt middag när du bara vill att det ska gå fort men samtidigt ska vara gott!
06 juli, 2021
0:46

Efter reklamen: Snabbgravad lax med fläder apelsin och löjromskräm – perfekt till midsommar

(0:46)

Honungsmarinerad lax med bönsallad

Lätt, färgstarkt och nyttigt!

Så lagar du honungsmarinerad lax med bönsallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 bitar färsk laxfilé
400 g haricot verts
400 g sockerärter
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 näve färsk körvel

Marinad:

4 msk citronsaft
1 tsk citronzest
2 msk honung
Salt och svartpeppar

Till servering:

Citronskivor

Gör så här:

  1. Blanda marinaden av citronsaft och -zest, honung, salt och peppar och lägg ner laxbitarna däri.
  2. Skölj och snitta bönorna och sockerärterna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Stek laxen på medelvärme i 4 minuter på varje sida.
  3. Stek bönor, ärter och tomater i olja i en annan stekpanna i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och strö hackad körvel över.
  4. Servera laxen med den ljumna salladen och citron.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Missa inte

Fruktigt och gott! Så gör du en laxsallad med fruktsalsa

En sallad måste inte vara tråkig!

Marinerad lax med kryddig wasabi-majonnäs

Härlig hetta!

Så gör du en fransk quiche au saumon fumé

Den här är SÅ god!