Maria Montazamis bästa recept och restauranger

22 jun, 2014 
AvRebecca Wictor
Hollywoodfrun Maria Montazami älskar att laga mat och att äta på restaurang. Här delar hon med sig av sina favoriträtter och bästa restaurangtips.
Annons
Maria Montazami lagar crab cakes. Foto: Martin Löf
Maria Montazami lagar crab cakes. Foto: Martin Löf

Maria Montazami

Ålder: 47 år.
Familj: Maken Kamran, fyra barn.
Bor: Laguna Niguel, Orange County, Kalifornien.
Gör: Tv-personlighet (bl a från Svenska Hollywood-fruar), bloggerska, designer av alltifrån smycken till vinglas. Har givit ut två böcker.
Aktuell med: Maria spelar rollen som sig själv i Colin Nutleys film som har premiär 2014. Hon har också lanserat sitt första vin från Maria Montazami Wine Collection.

Maria Montazami som hyser stor passion för matlagning och är tacksam för att hon har tillgång till tre matkulturer som smälter samman.

– Jag älskar att ha det bästa av tre världar att hämta inspiration ifrån: den svenska goda och enkla husmanskosten, den persiska maten som är väldigt smakrik och den amerikanska matscenen, med sitt enorma utbud av allt mellan himmel och jord.

Annons

Vad lagar du mest hemma?

– Goda och enkla rätter, vare sig det är svenskt eller amerikanskt. Kamran älskar svensk mat som pannbiff, köttbullar och pyttipanna. Men det blir även takeaway ibland och på helgen går vi alltid ut.

Vad är det bästa med maten i Kalifornien?

– Att den oftast är väldigt lätt och fräsch. De är verkligen experter på sallader, allt­ifrån grillad getost-sallader till mer matiga sallader med goda BBQ-tillbehör.

Svenska favoriträtter?

– Jag älskar spagetti och köttfärssås. Kanske inte så svenskt, men ändå svenskt. Jättegott med falukorv. Färsk fisk, allt med lax, sill … Gillar all svensk mat förutom lever och blodpudding.

Älsklingsställen i Los Angeles?

– En favorit när vi har någon anniversary är Mastro’s Steakhouse, som finns både i O C och i L A. Jag gillar även The Rooftop i Laguna Beach med sin vidunderliga utsikt över havet, klassikern The Ivy i Beverly Hills och Sur i L A, som dessutom ägs av en brittisk tv-hollywoodfru.

Annons

Slutligen, om du fick bjuda in vem du ville på middag … vad lagar du, och vem bjuder du?

– Jag skulle vilja bjuda svenska kungen och drottningen antingen på min fantastiska kebab eller min linguine med clam sauce. Och så några glas av mitt nya Chardonnayvin för att få igång ett spänn­ande samtal…

Maria Montazamis crab cakes.
Maria Montazamis crab cakes.
Annons