Här är den nya veganska glassen – i fyra underbara smaker

01 mar, 2016 
AvJoel Linde
En helt ny ekologisk och vegansk glass gör premiär i vår. Istället för klassisk komjölk används kokosmjölk. Här är de fyra nya smakerna som får oss att längta ännu mer till solen!
Annons
holly&dan-vegansk-glass

Holly & Dan är det småländska bolaget som positionerat sig som det ekologiska alternativet i glassfrysen. Och nu släpper de även fyra helt nya veganska alternativ.

– Vi har hållit på väldigt länge, i 8-9 månader, och provat olika modeller fram och tillbaka. Jag har lärt mig att man inte kan göra glass utan protein i glassen, och det är väldigt svårt att hitta proteinrika råmaterial att ha i, säger Dan Isaksson, glassmästare på Alvestaglass.

Det som nu används är kokosmjölk och kokosfett, men det betyder inte att allt smakar kokos. Dan Isakssons egen favorit är chokladglassen, Raw chocolate peanut crunch, som består av en mörk chokladglass som blandats med en jordnötskräm och toppas med chokladflingor.

Annons

Här kan du se alla de nya smakerna.

Blåbärsglass med saltlakrits.
Vaniljglass med jordgubbssylt.
Mörk chokladglass med jordnötskross.
Mango- och passionsfruktglass med en touch av chili.
Annons

– Det ligger i tiden att göra vegansk glass. Vegan var ju nästan ett skällsord för 10-15 år sedan, men nu blir det allt fler som tänker på djuren och miljön och som vill dra sitt strå till stacken, och då måste vi göra något gott för dem också, säger Dan Isaksson.

Glassen kommer att finnas från mitten av mars i matvarubutiker så som Ica, Coop, Hemköp och på samtliga Willys, och den kommer kosta 40 kr för 600 ml. Den är även godkänd av Djurens rätt och har stämpeln 100% vegansk, Sveriges första veganmärkning för livsmedel.

Annons
Annons