Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Högrevsfärsbiffar med rostad potatissallad

06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på högrevsfärsbiffar med rostad potatissallad
Högrevsbiffarna serverar du med kryddsmör och en rostad potatissallad. En riktig god måltid som ingen tackar nej till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Högrevsfärsbiffar med rostad potatissallad

Sommarens bästa tillbehör till lyxig biff eller grillat!

Så gör du högrevsfärsbiffar med rostad potatissallad

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g högrevsfärs eller vegofärs
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar

Kryddsmör:

100 g mjukt smör
1 schalottenlök
1 msk torkad dragon
½ tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar

Rostad potatis:

500 g potatis
500 g palsternacka
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
Salt och svartpeppar

Till servering:

75 g rucola
½ citron
25 g parmesan

Gör så här:

  1. Rör smöret mjukt i en skål. Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda smöret med lök, dragon, senap, citronsaft, salt och peppar.
  2. Forma kryddsmöret till en rulle och slå in det i plastfolie. Lägg in i frysen så det stelnar och låt sedan vila i kylskåpet fram till servering.
  3. Värm ugnen till 210°. Skala potatisarna och palsternackorna och skär i grova tärningar. Vänd ihop med olivolja, honung, salt och peppar och fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Baka i ugnen i ca 35 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gyllene. Vänd runt ett par gånger under tiden i ugnen.
  5. Arbeta igenom färsen med en trägaffel, krydda med salt och peppar och forma 4 biffar. Bryn i olja och stek sedan färdiga så som du vill ha dem.
  6. Skölj och torka rucolan. Vänd ihop de ugnsbakade rotfrukterna med rucola, droppa lite citronsaft och hyvla parmesan över. Servera biffarna med kryddsmör och potatissalladen.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons