Heta grillade spareribs med asiatisk sallad
Hett, sticky och gott!
4 portioner
Du behöver:
2 ½ kg revben
Salt och nymalensvartpeppar
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 färska röda chilifrukter
½ tsk malen kanel
½ dl farinsocker
½ dl smakneutral olja
1 msk HP-sås
3 salladslökar
3 msk sesamfrön
Asiatisk sallad:
1 spetskål
3 morötter
100 g böngroddar
2 stjälkar salladslök
1 färsk röd chili
2 limefrukter
2 msk fisksås
1 tsk strösocker
1 knippe färsk koriander
Gör så här:
- Värm ugnen till 150°. Skär en skåra mellan varje revben. Krydda med salt och peppar och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Stek i ugnen i 45 minuter, vänd och stek i ytterligare 45 minuter.
- Skala ingefäran och riv den fint. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka chilin fint. Blanda chili, ingefära, vitlök, kanel, farinsocker, olja och HP-sås i en skål. Förbered grillen.
- Pensla revbenen med marinaden och grilla dem i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Grilla på andra sidan i ytterligare 15 minuter. Pensla löpande med mer marinad.
- Ansa och strimla kålen. Skala och riv morötterna grovt. Skölj och torka böngroddarna. Skölj och finhacka salladslök och chili.
- Blanda chili, kål, morötter, böngroddar och salladslök i en salladsskål. Pressa saften ur limen och vispa ihop limesaften med fisksås och socker tills sockret har lösts upp. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Skölj koriandern och strö över.
- Ta revbenen från värmen och låt vila några minuter. Skär i mindre bitar. Skölj och hacka salladslöken fint. Strö lök och sesamfrön över revbenen och servera med salladen till.
Foto: Columbus Leth