Heta grillade spareribs med asiatisk sallad

Recept på heta grillade spareribs med asiatisk sallad

Columbus Leth
Tänd grillen och bjud på heta spareribs som serveras med en frisk sallad med asiatiska smaker. Äntligen flyttar vi ut matlagningen!
19 april, 2022
Såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Slå på ljud

Heta grillade spareribs med asiatisk sallad

Hett, sticky och gott!

Så gör du heta grillade spareribs med asiatisk sallad
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

2 ½ kg revben
Salt och nymalensvartpeppar
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 färska röda chilifrukter
½ tsk malen kanel
½ dl farinsocker
½ dl smakneutral olja
1 msk HP-sås
3 salladslökar
3 msk sesamfrön

Asiatisk sallad:

1 spetskål
3 morötter
100 g böngroddar
2 stjälkar salladslök
1 färsk röd chili
2 limefrukter
2 msk fisksås
1 tsk strösocker
1 knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°. Skär en skåra mellan varje revben. Krydda med salt och peppar och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Stek i ugnen i 45 minuter, vänd och stek i ytterligare 45 minuter.
  2. Skala ingefäran och riv den fint. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka chilin fint. Blanda chili, ingefära, vitlök, kanel, farinsocker, olja och HP-sås i en skål. Förbered grillen.
  3. Pensla revbenen med marinaden och grilla dem i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Grilla på andra sidan i ytterligare 15 minuter. Pensla löpande med mer marinad.
  4. Ansa och strimla kålen. Skala och riv morötterna grovt. Skölj och torka böngroddarna. Skölj och finhacka salladslök och chili.
  5. Blanda chili, kål, morötter, böngroddar och salladslök i en salladsskål. Pressa saften ur limen och vispa ihop limesaften med fisksås och socker tills sockret har lösts upp. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Skölj koriandern och strö över.
  6. Ta revbenen från värmen och låt vila några minuter. Skär i mindre bitar. Skölj och hacka salladslöken fint. Strö lök och sesamfrön över revbenen och servera med salladen till.

Foto: Columbus Leth