Het halloumigryta

Het halloumigryta.

När man väl provat den här grytan med halloumi blir det gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
10 januari, 2019

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g halloumi

1 squash

100 g champinjoner (skivade)

1 gul lök

olivolja

1 burk konserverade körsbärstomater

2–3 msk kapris

1 tsk buljongpulver

1 tsk oregano

1 tsk sambal oelek

1 nypa socker

salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan.
  2. Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i en stor gryta.
  3. Häll i tomaterna när allt är genomstekt. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra i 15 minuter.
  4. Rör i osten sista minuten
  5. Servera med råris eller bulgur och sallad.
Het halloumigryta.

Het halloumigryta.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: