Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Himmelsk och het halloumigryta

10 maj, 2025
AvRedaktionen
Het halloumigryta.
När man väl provat den här grytan med halloumi blir det gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbrödBrand logo
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbröd

Het halloumigryta

En kall dag passar en god gryta som handen i handsken. Dessutom är det ju en bonus att den alltid är godare dagen efter!

Het halloumigryta.
Het halloumigryta.

4 personer

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g halloumi
1 squash
100 g skivade champinjoner
1 gul lök
Olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
2–3 msk kapris
1 tsk buljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk sambal oelek
1 nypa socker
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan.
  2. Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i en stor gryta.
  3. Häll i tomaterna när allt är genomstekt. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra i 15 minuter.
  4. Rör i osten sista minuten
  5. Servera med råris eller bulgur och sallad.
Annons