Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Hemgjord marsipan – så gör du

18 okt, 2025
Recept på hemgjord marsipan
Med marsipan kan du göra mycket och det är dessutom busenkelt att göra själv – självklart blir det godare än färdigköpt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Hemgjord marsipan

Använd till att göra godis eller täck med smält choklad och ät i skivor.

Hemgjord marsipan
Columbus Leth

1 rulle

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

300 g sötmandlar
½ dl agavesirap
1 nypa flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Häll kokande vatten över mandlarna i en skål och låt stå i 2–5 minuter. Skålla mandlarna genom att trycka ut dem ur skalen. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i 5–6 minuter, de ska inte få färg. Låt svalna helt.
  2. Mixa mandlarna i en matberedare eller mixer till ett grovt mjöl. Tillsätt agavesirap, lite i taget, bara precis så att massan går ihop. Tillsätt en nypa salt och mixa igen.
  3. Forma marsipanen till en rulle, slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Foto: Columbus Leth

Annons