Hemgjord marsipan – så gör du
18 okt, 2025
Med marsipan kan du göra mycket och det är dessutom busenkelt att göra själv – självklart blir det godare än färdigköpt!
Annons
Hemgjord marsipan
Använd till att göra godis eller täck med smält choklad och ät i skivor.
1 rulle
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
300 g sötmandlar
½ dl agavesirap
1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Häll kokande vatten över mandlarna i en skål och låt stå i 2–5 minuter. Skålla mandlarna genom att trycka ut dem ur skalen. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i 5–6 minuter, de ska inte få färg. Låt svalna helt.
- Mixa mandlarna i en matberedare eller mixer till ett grovt mjöl. Tillsätt agavesirap, lite i taget, bara precis så att massan går ihop. Tillsätt en nypa salt och mixa igen.
- Forma marsipanen till en rulle, slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Foto: Columbus Leth
Annons