Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du fantastisk chokladtacos

27 mar, 2016
AvMikaela Råberg
Vad kan bli bättre än kombinationen choklad och tacos? Addera sedan en glassfyllning och jordnötskross på det. Smaksensation.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Pinnglass och strut i all ära, men vill du ha något alldeles extra kan den här chokladtacon vara något för dig. Eller vad sägs om krispig chokladvåffla, krämig glass och jordnötskross – allt i form av en av våra mest älskade maträtter.

Läs också: Veganska chokladtryfflar gjorda på avokado

Ingredienser:

– 2,25 dl socker

– 4 stora ägg

– 1 tsk vaniljsocker

– ¼ tsk salt

– 4 msk smält smör

– 6 msk kakaopulver

– 11 msk vetemjöl

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Valfri glass

– Choklad (att smälta)

– Hackade jordnötter

Gör så här:

Portionera ut lagom stora bitar glass på en bricka eller liknande och forma till halvcirklar. Lägg in dem i frysen. Mixa alla ingredienser till chokladvåfflorna och blanda tills du har en len smet.

Förvärm ditt rånjärn och lägg på smet. Värm i cirka 40 sekunder, kortare eller längre tid beroende på rånjärn. Ta ut glassbitarna och omslut glassen med rånet, som en taco. Placera i frysen igen. Gör inte för många i taget, det kan resultera i att glassen på de redan gjorda chokladtacosen hinner smälta och rånet blir mosigt.

Annons

Smält chokladen över vattenbad och låt kallna en aning, rumstemperatur brukar vara lagom. Håll rånet och doppa glassidan i chokladen. Doppa sedan den numera chokladtäckta sidan direkt i jordnötskrosset.

Förvara i frysen fram till servering.

Se instruktionsvideon här:

Recept och foto: Ashlee Marie

Annons