Rustik helgmeny av Årets kock 2016

Rustik helgmeny av Årets kock 2016.

Jimmy Eriksson utsågs till Årets kock 2016. Här är en lättlagad trerättersmeny med grillad svartrot, stekt kycklinglår och rostad persika.
29 september, 2017

FÖRRÄTT:

Grillad svartrot med örtemulsion

Koka svartrötterna mjuka och ge dem därefter lite rökt smak och karamelliserad yta på grillen. Servera med en variant på bearnaisesås.

Till receptet >>

Grillad svartrot med örtemulsion.

Grillad svartrot med örtemulsion.

HUVUDRÄTT:

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Börja med att steka skinnsidan på kycklingen krispig i olja. Tillsätt därefter rikligt med smör, timjan och vitlök för riktig god smak.

Till receptet >>

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.

EFTERRÄTT:

Rostad persika med kanderade valnötter

När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde.

Till receptet >>

Rostad persika med kanderade valnötter.

Rostad persika med kanderade valnötter.

Recepten är hämtade från Arlas kampanj Matlycka.

Här hittar du fler helgmenyer >>