Rustik helgmeny av Årets kock 2016
- AvRedaktionen
Jimmy Eriksson utsågs till Årets kock 2016. Här är en lättlagad trerättersmeny med grillad svartrot, stekt kycklinglår och rostad persika.
FÖRRÄTT:
Grillad svartrot med örtemulsion
Koka svartrötterna mjuka och ge dem därefter lite rökt smak och karamelliserad yta på grillen. Servera med en variant på bearnaisesås.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
Börja med att steka skinnsidan på kycklingen krispig i olja. Tillsätt därefter rikligt med smör, timjan och vitlök för riktig god smak.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Rostad persika med kanderade valnötter
När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde.
Till receptet >>
Recepten är hämtade från Arlas kampanj Matlycka.