Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Havskräftor med vitlöksmajonnäs

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på havskräftor med vitlöksmajonnäs
Får du tag på havskräftor så servera de med hemvispad vitlöksmajonnäs och en fräsch grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Havskräftor med vitlöksmajonnäs

Havets guld med hemvispad majonnäs – gästerna kommer att jubla.

Lyxiga havskräftor med egen vitlöksmajonnäs

6 portioner

Du behöver:

12–18 havskräftor
2 msk olivolja
1 citron

Vitlöksmajonnäs:

2 klyftor vitlök
1 citron
2 äggulor
1 tsk flingsalt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja

Grönsallad:

3 nektariner
1 rosensallad
1 romansallad
1 näve rucola
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med vitlöksmajonnäsen. Skala vitlöken och riv den fint. Skölj citronen och finriv 1 tsk skal. Vispa citronskal och vitlök ihop med äggulor, salt, vinäger och senap för hand i en skål. Vispa i lite olja i taget till en tjock och len konsistens. Smaka av majonnäsen med salt och ev lite vinäger och vitlök.
  2. Skölj nektarinerna och skär dem i munsbitar. Skölj och plocka rosensallad och romansallad och skölj rucolan. Vänd ihop salladssorterna med nektariner i en skål. Ringla över vinäger och olja, salta och peppra.
  3. Ta fram kräftorna ur kylen, pensla med olja och grilla i 1–3 minuter, beroende på storlek. Skölj citronen och skiva den. Servera havskräftorna med vitlöksmajonnäs, citronskivor och grönsallad.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons