Vit chokladryffel med hasselnötslikör

Vit chokladryffel med hasselnötslikör.

Ljuvliga chokladtryfflar med vit blockchoklad, vispgrädde och hackade nötter. Hasselnötslikören ger fyllig smak till tryffeln.
12 november, 2015

ca 15 tryfflar

Tid: 20 minuter + 3 1/2 timme i kyl

Du behöver:

300 g vit blockchoklad

3/4 dl vispgrädde

1 msk hasselnötslikör (eller annan nötlikör)

1 dl hackade nötter (t ex hasselnötter)

Gör så här:

Hacka blockchokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen och rör ner 2/3 av den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Rör i likören. Häll över i en bunke och ställ in i kylen. Låt stelna (cirka 3 timmar). Gör iordning ett vattenbad på spisen och smält resterande tredjedel av den hackade chokladen. Lägg ut de hackade nötterna på en tallrik. Forma kulor av den kylda tryffelsmeten. Doppa kulorna i den smälta chokladen och rulla sedan i nötkross­et. Lägg upp tryfflarna på en ny tallrik och låt stelna i kylen (cirka 30 min). Därefter är nöttryfflarna färdiga att avnjutas!

Vit chokladryffel med hasselnötslikör.

Vit chokladryffel med hasselnötslikör.

Recept och foto: Anna Kvarnström