Hasselbackspumpa
Servera som varmrätt för två eller tillbehör till grillat.
2-4 portioner
Du behöver:
1 stor butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
msk olivolja
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
2 msk pinjekärnor
1 ekologisk citron
2 msk riven parmesan
Till servering:
Blandad grönsallad
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Dela pumpan på längden och skala den. Skrapa ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan ner och skär tunna skåror över halvorna, utan att skära igenom.
- Lägg pumpahalvorna i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda med olivolja och sesamolja, pensla in blandningen över pumpan. Salta och peppra och baka i ugnen i 35 minuter.
- Rosta pinjekärnorna gyllene i en torr panna. Ta ut pumpan från ugnen. Strö pinjekärnor, fint rivet citronskal och finriven parmesan över. Servera med grönsallad.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann