Lyxigt recept på hasselbackspumpa

Recept på hasselbacks-pumpa

Columbus Leth
Hasselbackspumpa är en god och rolig twist på det klassiska tillbehöret hasselbackspotatis. Toppa med pinjenötter, parmesan och citron!
06 juli, 2021
2:18

Efter reklamen: 5 goda recept med färskpotatis

(2:18)

Hasselbackspumpa

Servera som varmrätt för två eller tillbehör till grillat.

Så lagar du hasselbacks-pumpa
Columbus Leth

2-4 portioner

Du behöver:

1 stor butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
msk olivolja
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
2 msk pinjekärnor
1 ekologisk citron
2 msk riven parmesan

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Dela pumpan på längden och skala den. Skrapa ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan ner och skär tunna skåror över halvorna, utan att skära igenom.
  2. Lägg pumpahalvorna i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda med olivolja och sesamolja, pensla in blandningen över pumpan. Salta och peppra och baka i ugnen i 35 minuter.
  3. Rosta pinjekärnorna gyllene i en torr panna. Ta ut pumpan från ugnen. Strö pinjekärnor, fint rivet citronskal och finriven parmesan över. Servera med grönsallad.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann