Lyxigt recept på hasselbackspumpa

Recept på hasselbacks-pumpa

Columbus Leth
Hasselbackspumpa är en god och rolig twist på det klassiska tillbehöret hasselbackspotatis. Toppa med pinjenötter, parmesan och citron!
06 juli, 2021
2:18

Efter reklamen: 5 goda recept med färskpotatis

(2:18)

Hasselbackspumpa

Servera som varmrätt för två eller tillbehör till grillat.

Så lagar du hasselbacks-pumpa
Columbus Leth

2-4 portioner

Du behöver:

1 stor butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
msk olivolja
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
2 msk pinjekärnor
1 ekologisk citron
2 msk riven parmesan

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Dela pumpan på längden och skala den. Skrapa ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan ner och skär tunna skåror över halvorna, utan att skära igenom.
  2. Lägg pumpahalvorna i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda med olivolja och sesamolja, pensla in blandningen över pumpan. Salta och peppra och baka i ugnen i 35 minuter.
  3. Rosta pinjekärnorna gyllene i en torr panna. Ta ut pumpan från ugnen. Strö pinjekärnor, fint rivet citronskal och finriven parmesan över. Servera med grönsallad.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann

Missa inte

Kyckling med hasselbackspotatis

Servera med blomkålssallad, senapsdressing och skysås!

Pannkakor med pumpa och mozzarella

Nu längtar vi till torsdag!

Ugnsbakad pumpa med baba ganoush

Servera gärna med ett gott bröd.