Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Hasselbacksbroccoli-caprese

25 aug, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
AvSandra Palmkvist
Recept på hasselbacksbroccoli-caprese
Hasselbacksbroccoli är mozzarella, tomat och basilika varvat i ett broccolihuvud. Ett tillbehör som passar till allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Hasselbacksbroccoli-caprese

Varva broccoli med mozzarella, tomat och basilika.

Varva broccoli, mozzarella, tomat och basilika för ett gott tillbehör till allt

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 små broccolihuvuden (totalt ca 500 g)
2 tomater
1 färsk mozzarella, á 125 g
Salt
1 handfull färsk basilika
1 msk olivolja

Till servering:

Färsk basilika
150 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj broccolin och skär av stjälken. Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Låt mozzarellan rinna av och skär den i tunna skivor. Gör några djupa snitt i varje broccolihuvud, motsvarande antalet ostskivor. Ge broccolihuvudena ett kort uppkok i en kastrull med lätt saltat vatten. Låt rinna av.
  2. Lägg broccolihuvudena i en form och tryck ner tomat- och ostskivor i snitten tillsammans med basilikablad. Ringla lite olja över. Tillaga broccolihuvudenai ugnen i ca 10 minuter, tills osten har smält lite.
  3. Servering: Servera broccolihuvudena med basilika och bröd.

Foto: Betina Hastoft, Christina Uhlin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons