Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Happy Dog är vinet som gör skillnad – för hundarna

21 feb, 2024 
AvNami Kawakita
Happy Dog är vinet som gör skillnad – för hundarna
Sveriges första välgörenhetsvin för djur har på mindre än ett år samlat in en miljon kronor till Hundhjälpen – nu lanserar Happy Dog Wines två nyheter till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärnteckenBrand logo
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärntecken

Lenita Nylund och Pierre Kambouris är båda skickliga observatörer av vinbranschens förändringar och vana vid att tänka kreativt för att anpassa sig till rådande trender. Hjärteprojektet Happy Dog Wines är initiativet som förenar nytta med nöje och faktiskt gör stor skillnad. Det var i slutet av februari 2023 som duon startade vinserien till förmån för människans bästa vän – och viner som skänker 5 kr per såld flaska till välgörenhet för djur visade sig vara en idé som kom i helt rätt tid.

100 000 matskålar har fyllts

I tider med räntechocker, inflation och lågkonjunktur är det inte konstigt att bidragen till välgörenhetsorganisationer sjunker. Till Hundhjälpen sjönk bidragen med hela 36% jämfört med föregående år. Numera är det Happy Dog Wines som fungerar som den enskilt största bidragskällan för organisationen.

Annons

Pierre och Lenita hoppas att kunna inspirera fler att baka in insamlingskoncept i sina affärsmodeller, då problemet med sinande bidrag är ett mer utbrett än endast ett problem som Hundhjälpen erfar. Happy Dog Wines-pengarna har möjliggjort omfattande insatser för krigets hundar i Ukraina – tack vare dessa pengar har närmare 100 000 fyllda matskålar kunnat ställas fram och tusentals pälsklingars liv har kunnat räddas.

– I januari 2024 har vi samlat in en miljon kronor till Hundhjälpen sedan vinerna sattes i sortimentet på Systembolaget i februari förra året. Våra viner, och alla som uppskattar dem, gör att organisationen, trots bidragstapp, kan fortsätta sitt arbete för att rädda hemlösa hundar. Det värmer hjärtat att många bäckar små kan göra stor skillnad och rädda liv, säger Lenita Nylund, Happy Dog Wines.

Två nyheter som gör gott

Det var Happy Dog Cava (59093) som blev startskott för framgångssagan och nu får den sällskap av två nyheter – ett rött vin gjort på druvan Tempranillo och en alkoholfri bubbel.

Happy Dog Tempranillo, 2022 (52859), Spanien, 750 ml, 13,5 % vol, 101 kr.

Happy Dog Tempranillo, 2022 (52859), Spanien, 750 ml, 13,5 % vol, 101 kr.

Happy Dog Sparkling Non Alcoholic (1991), Spanien, 750 ml, 0,2 % vol, 69 kr.

Happy Dog Sparkling Non Alcoholic (1991), Spanien, 750 ml, 0,2 % vol, 69 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons