Läcker halloumitoast med fikon

Recept på halloumitoast med fikon

Winnie Methmann
Bjud på en läcker halloumitoast på rågbröd med krämig avokadoröra och toppad färska fikon. En perfekt liten förrätt!
10 januari, 2022
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud

Halloumitoast med fikon

Maxade smaker på en och samma brödskiva.

Så gör du en läcker halloumitoast med fikon
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

15 g pinjenötter
100 g halloumi
Lite olja till stekning
2 färska fikon

Avokadoröra:

2 ½ dl gröna ärter
½ vitlöksklyfta
1 näve mynta
1 avokado
1 msk limesaft
Flingsalt
Grön Tabasco

Till servering:

4 skivor rågbröd
Mynta

Gör så här:

  1. Mixa ärter, krossad vitlök, mynta och avokado med stavmixer till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och Tabasco.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär halloumi i skivor och stek dem i lite olja i en stekpanna tills de är gyllene. Skölj fikon och skär i skivor.
  3. Rosta brödskivor i en brödrost eller i ugnen. Toppa brödet med avokadoröra, fikon, halloumi, pinjenötter och myntablad. Servera genast.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth