Halloumitoast med fikon
Maxade smaker på en och samma brödskiva.
4 portioner
Du behöver:
15 g pinjenötter
100 g halloumi
Lite olja till stekning
2 färska fikon
Avokadoröra:
2 ½ dl gröna ärter
½ vitlöksklyfta
1 näve mynta
1 avokado
1 msk limesaft
Flingsalt
Grön Tabasco
Till servering:
4 skivor rågbröd
Mynta
Gör så här:
- Mixa ärter, krossad vitlök, mynta och avokado med stavmixer till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och Tabasco.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär halloumi i skivor och stek dem i lite olja i en stekpanna tills de är gyllene. Skölj fikon och skär i skivor.
- Rosta brödskivor i en brödrost eller i ugnen. Toppa brödet med avokadoröra, fikon, halloumi, pinjenötter och myntablad. Servera genast.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth