Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Hallonsour med amaretto

04 okt, 2025
Recept på hallonsour med amaretto
Inled kvällen med en härligt fluffig hallon sour med amaretto som garnerats med tunna strimlor polkabeta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Hallonsour med amaretto

Sötsyrlig, skummig och härlig.

Annons

1 drink

Tid: 30 minuter

Du behöver:

Hallonsirap:

200 g hallon
2 ½ dl strösocker
½ dl pressad citronsaft
5 dl vatten

Drink:

4 cl amaretto
4 cl bourbon
1 äggvita
2 cl hallonsirap
2 cl pressad citronsaft
Isbitar

Till servering:

Isbitar
1 citronskiva
Några strimlor polkabeta

Gör så här:

  1. Hallonsirap: Koka hallon, socker, citronsaft och vatten i en kastrull i 5–7 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna något. Häll genom en finmaskig sil så att saften rinner av och kärnorna blir kvar, pressa ut all saft med en sked.
  2. Häll sirapen i en väl rengjord glasflaska och kyl tills den är helt kall.
  3. Drink: Fyll amaretto, bourbon, äggvita, hallonsirap och citronsaft i en shaker och skaka i ½–1 minut. Tillsätt några isbitar och skaka kort igen.
  4. Servering: Sila drinken i ett glas med isbitar. Garnera med citron och strimlad polkabeta och servera direkt.
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Foto: Columbus Leth

Annons