Hallonsour med amaretto
04 okt, 2025
Inled kvällen med en härligt fluffig hallon sour med amaretto som garnerats med tunna strimlor polkabeta.
Annons
Hallonsour med amaretto
Sötsyrlig, skummig och härlig.
Annons
1 drink
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Hallonsirap:
200 g hallon
2 ½ dl strösocker
½ dl pressad citronsaft
5 dl vatten
Drink:
4 cl amaretto
4 cl bourbon
1 äggvita
2 cl hallonsirap
2 cl pressad citronsaft
Isbitar
Till servering:
Isbitar
1 citronskiva
Några strimlor polkabeta
Gör så här:
- Hallonsirap: Koka hallon, socker, citronsaft och vatten i en kastrull i 5–7 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna något. Häll genom en finmaskig sil så att saften rinner av och kärnorna blir kvar, pressa ut all saft med en sked.
- Häll sirapen i en väl rengjord glasflaska och kyl tills den är helt kall.
- Drink: Fyll amaretto, bourbon, äggvita, hallonsirap och citronsaft i en shaker och skaka i ½–1 minut. Tillsätt några isbitar och skaka kort igen.
- Servering: Sila drinken i ett glas med isbitar. Garnera med citron och strimlad polkabeta och servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons