Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Hallonmuffins med havrecrumble

04 sep, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på hallonmuffins med havrecrumble
Mumsiga hallonmuffins med vit choklad toppas här med ett krispigt täcke av havrecrumble.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Hallonmuffins med havrecrumble

Sötsyrliga muffins med hallon och vit choklad toppas med ett crunchigt täcke.

Annons

10 stycken

Tid: 40 minuter + tid i ugn

Du behöver:

150 g smör, rumsvarmt
175 g (2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
100 g (1 dl) crème fraiche
120 g (2 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g vit choklad
125 g hallon

Havrecrumble:

40 g (1 dl) havregryn
15 g (¼ dl) vetemjöl
40 g (½ dl) strösocker
1 nypa salt
40 g smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Rör ner crème fraiche.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hallonen.
  3. Placera pappersformar i en muffinsplåt eller smörj en muffinsform av silikon med olja eller smör. Fyll formarna till ¾ med smet.
  4. Havrecrumble: Nyp ihop havregryn, mjöl, socker, salt och smör till en smulig massa. Strö blandningen över muffinsarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något på galler och servera gärna ljumma.
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Columbus Leth

Annons