Hallonmuffins med havrecrumble
04 sep, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Mumsiga hallonmuffins med vit choklad toppas här med ett krispigt täcke av havrecrumble.
Annons
Hallonmuffins med havrecrumble
Sötsyrliga muffins med hallon och vit choklad toppas med ett crunchigt täcke.
Annons
10 stycken
Tid: 40 minuter + tid i ugn
Du behöver:
150 g smör, rumsvarmt
175 g (2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
100 g (1 dl) crème fraiche
120 g (2 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g vit choklad
125 g hallon
Havrecrumble:
40 g (1 dl) havregryn
15 g (¼ dl) vetemjöl
40 g (½ dl) strösocker
1 nypa salt
40 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje. Rör ner crème fraiche.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hallonen.
- Placera pappersformar i en muffinsplåt eller smörj en muffinsform av silikon med olja eller smör. Fyll formarna till ¾ med smet.
- Havrecrumble: Nyp ihop havregryn, mjöl, socker, salt och smör till en smulig massa. Strö blandningen över muffinsarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något på galler och servera gärna ljumma.
Foto: Columbus Leth
Annons