Kolapaj med hallon och ingefära

Den perfekta pajen inför alla hjärtans dag. Ljuvlig smak av kola blandat med ingefära.
10 februari, 2015
Kolapaj med hallon och ingefära.

Kolapaj med hallon och ingefära.

Pajdeg

100 g smör

210 g vetemjöl (ca 31⁄2 dl)

15 g vatten (1 msk)

Ingefärskola

150 g vispgrädde (11⁄2 dl)

150 g strösocker (ca 11⁄2 dl)

210 g ljus sirap (ca 11⁄2 dl)

200 g smör

1 bit färsk, riven ingefära

Dekorering:
Färska hallon

Pajdeg:

Blanda ihop ingredienserna till en mördeg och tryck ut i pajform, ca 20 cm i diameter. Låt vila i kyl någon timme. Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det precis fått färg.

Ingefärskola:
Koka ihop grädde, socker och sirap till 120°. Rör ner smöret och smaka av med ingefära. Häll kolan i paj- skalet. Ställ i kyl att stelna ett par timmar. Dekorera med färska hallon och servera gärna med vaniljglass.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: