Kyld gurksoppa med fräsch mynta – så gör du den

Recept på kyld gurksoppa med mynta

Skovdal Nordic
En varm dag passar en kall gurksoppa utmärkt som förrätt. Myntan gör att den känns frisk och fräsch, de ätbara blommorna gör den vacker. Så här enkelt gör du denna gurksoppa!
04 maj, 2021

kyld gurksoppa med mynta

Svalkande och god, enkel att göra och kan stå på vänt i kylen.

Bjud på kyld gurksoppa med mynta
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

3 gurkor
1 liten rödlök
8 dl yoghurt
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ knippe mynta
Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Skölj gurkorna och skär i små bitar. Skala och hacka lök. Mixa gurka och lök med yoghurt, fond och mynta i en blender.
  2. Ställ kallt i minst 30 minuter så soppan sätter sig i både konsistens och smak. Servera den kall i glas och dekorera med ätbara blommor.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Gazpacho med krutonger

Gazpacho är en kall andalusisk grönsakssoppa.

5 somriga drinkar med gin och gurka

Perfekt till varma sommarkvällar!

Grön soppa med gurka och avokado

Servera med lyxig topping och knaprigt tillbehör.