Fräsch gurksallad med avokado och blåbär

Recept på gurksallad med avokado och blåbär

Betina Hastoft
Krispig gurka, mjuk avokado och söta blåbär blir tillsammans en riktigt läcker sallad. Lite färskpressad lime räcker gott och väl som dressing!
03 september, 2021
TV: 5 oväntade fördelar med att äta mer gurka
1:22

Efter reklamen: TV: 5 oväntade fördelar med att äta mer gurka

(1:22)

Gurksallad med avokado och blåbär

Blåbär är inte bara gott i söta rätter utan fungerar också utmärkt i en läcker sallad.

Bjud på fräsch gurksallad med avokado och blåbär
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 gurkor
2 avokador
4 msk färskpressad limesaft
2 msk blåbärssirap eller granatäppelsirap
250 g blåbär
2 nävar färsk dill
2 nävar bronsfänkål

Gör så här:

  1. Skölj och skala gurkorna. Dela dem på längden och ta ut kärnhusen. Skär gurkorna i tjocka skivor. Halvera avokadorna, ta ut kärnorna och skär köttet i skivor. Droppa lite limesaft över avokadobitarna.
  2. Blanda resterande limesaft med blåbärssirap. Fördela gurka och avokado på tallrikar, strö blåbär och droppa dressing över. Strö kryddörter över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Missa inte

Grön soppa med gurka och avokado

Servera med lyxig topping och knaprigt tillbehör.

Spritzer med gurka och fläder

Svalkande välkomstdrink med fläder och gurka.

Ostron med brynt smör, panko och gurka

Kan det bli godare?