Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

19 apr, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon
En fräsch grönsallad är ett måste på alla bufféer – bjud på en härlig sallad som får sin friskhet från vattenmelonen, syrlighet från getost och krisp från quinoa.
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

Fräsch sallad med söt vattenmelon och krisp från quinoa.

Bjud på grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

12 bufféportioner

Du behöver:

3 dl svart quinoa
2 huvuden romansallad
300 g fast getost på rulle
1 knippe gräslök
900 g vattenmelon
3 msk chiliolja

Gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Dela upp salladen i blad, skölj och torka dem väl. Plocka dem i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Vänd runt med quinoa.
  2. Bryt getosten i mindre bitar över salladen. Hacka gräslök. Skär vattenmelonsköttet i små bitar. Fördela gräslök och melon över salladen.
  3. Blanda salladen och ringla över chiliolja precis innan servering.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons