Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Grönsaker toppade med varm fetaost

09 jul, 2024 
AvEva Boström
Recept på grönsaker toppade med varm fetaost
Lisa Björner
Baka grönsaker och fetaost på samma plåt i ugnen för lättfixad vegomat som faller alla i smaken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #5: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood #5: Panzanella

Grönsaker toppade med varm fetaost

Lägg en hel bit fetaost på grönsakerna och baka i ugnen, en god och lättfixad vegorätt.

Grönsaker toppade med varm fetaost är lättlagad vego på plåt
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 squash
2 färska broccoli
2 auberginer
3 msk olja
2 tsk flingsalt
2 krm grovmald svartpeppar
300 g fetaost
250 g små tomater i olika färger
3 msk hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
1 krm grovmald svartpeppar
2 msk olivolja
Ev bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skär alla grönsaker i småbitar och blanda med olja. Lägg ut dem på en plåt eller i en stor ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Ta ut formen och lägg fetaosten i mitten av grönsakerna. Dela tomaterna och lägg bredvid. Strö över oregano och svartpeppar, ringla över olja. Sätt in i ugnen 15–20 minuter tills osten blivit varm. Servera direkt, eventuellt med bröd till.

Foto: Lisa Björner

Annons