Gröna Lund storsatsar på mat – vi har provsmakat!

Bland Gröna Lunds nyheter finns en taqueria, en milkshakebar och BBQ på lösvikt!

Den 23 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, och i år är det maten som är den största nyheten. Förutom en inglasad bar finns bland annat en milkshakebar och BBQ på lösvikt!
19 april, 2016

Totalt har parken satsat över 10 miljoner på fyra nya matupplevelser, och tagit in stjärnkocken Jonas Dahlbom som kreativ kulinarisk ledare.

– Processen med att ta fram två helt nya matupplevelser för ett tivoli är mycket spännande och jag ser fram emot att få öppna både Fiesta Taqueria & Bar och Hekto BBQ, säger han.

1. Inglasad Biergarten

Alla som varit på Gröna Lund har nog också stått och frusit på kvällskvisten i Tyrolparken. Det är det slut på nu, eftersom hela parken blivit inglasad och fått en gräsmatta. Temat är Oktoberfest och på menyn står klassiska Bayerninspirerade rätter som bratwurst med cyrrysenap, österrikisk pressylta med surkål, och fläskschnitzel med kapris och ansjovis. Ett fantastiskt koncept som vi tror kommer bli väldigt populärt i sommar.

2. Milkshakebar

Efter starka önskemål från publiken har Grönan nu öppnat en milkshakebar, och det känns ju som ett självklart inslag i en nöjespark. Du kan peka och välja smak helt själv, till exempel Oreo, jordgubb med lime och mynta, eller en veganskt variant med passionsfrukt och kola. Det tackar vi för!

3. Hekto BBQ

Ute vid vattnet har de slagit upp en ny grill där du köper allt i lösvikt – otroligt bra koncept! Inspirationen kommer från foodtrucks och New York och maten är riktigt bra! Priset ligger på 45 kr/hg och på menyn finns bland annat långrökt fläsksida (en klar favorit), rökt kycklingklubba, Louisiana hot (korv), picklade grönsaker och cole slaw. Det här vill du inte missa!

4. Fiesta taqueria & bar

Välkommen till Mexiko! Restaurangen inringas med sand och kaktusar, och upplevelsen är total. Här serveras mexikanska tacos med nordisk touch, som till exempel den misomarinerade torsken. Det finns klassisk högrev, ceviche på både kammusslor och lax, fantastiskt goda fries på sötpotatis, quesadillas och en hel del annat. De har även både barnmeny och vegetariska alternativ med fänkål, sötpotatiscreme och manchego.

Kort sagt finns det många nya anledningar att besöka Gröna Lund i sommar, för alla åldrar och smaker.

Foto: Joel Wåreus