Grillfat med ryggbiff och cheddarchips

Recept på grillfat med ryggbiff och cheddarchips

Lyxigt grillfat till sommaren! Grillfat med ryggbiff och krispiga cheddarchips. Köttet grillas med reverse sear-tekniken – värme först, bryna på slutet.
20 april, 2020

6 portioner

PS! Rekommendation: Tillaga köttet först, sedan grillar du det på en stekyta.

Ryggbiff reverse sear:

500 g ryggbiff i hel bit

4 msk Hardcore Carnivore Black eller annan grillkrydda

Cheddarchips:

100 g cheddarost

Tillbehör:

Gorgonzola

Honung spetsad med grovkorning senap

Anchochili-pulver

Gör så här:

  1. Putsa köttet från eventuella hinnor.
  2. Klappa in hela biten med Hardcore Carnivore Black.
  3. Sätt in en digital termometer i tjockaste delen av köttet.
  4. Tillaga köttet på indirekt grillvärme på 100°–130° tills du nästan når önskad stektemperatur, medium rare 54° och medium 60°, det tar mellan 50–60 minuter beroende på grillvärme och tjocklek på köttet.
  5. Ta från värmen och låt vila under folie.
  6. Precis innan servering ger du köttet en härlig stekyta genom att grilla det på en het grill.

Gör cheddarchips så här:

  1. Under tiden köttet grillar, gör cheddarchips. Riv osten, lägg små högar, cirka 4 cm i diameter, av den på bakplåtspapperksklädd plåt.
  2. Grädda på 200° mitt i ugnen tills osten smält och blivit gyllene, cirka 6 minuter. Håll koll så att de inte bränns.

Vid servering:

  1. Skiva upp köttet på en stor skärbräda, servera med bitar av gorgonzola, ringla över honung kryddad med grovkornig senap och strö över anchochilipulver.
Recept på grillfat med ryggbiff och cheddarchips

Grillfat med ryggbiff och cheddarchips.

Recept: Jess Pryles
Foto: Hardcorecarnivore.com

LÄS MER:

Grillad ryggbiff med fänkålssallad och tryffelsmör

Bjud på ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander

Grillad fläskkotlett med bulgursallad och barbequesås