Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grillade grönsaker och potatissallad med hummus

06 maj, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på grillade grönsaker och potatissallad med hummus
Eva Hilden Smith
Att göra potatissallad med färdig hummus är en snabb och god genväg – gör sig riktigt bra ihop med grillade grönsaker i sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Grillade grönsaker med krämig potatissallad

Lätt, fräscht och gott! Potatissalladen får god smak och härlig konsistens av hummus.

Grillade grönsaker med krämig potatissallad
Eva Hilden Smith

2 portioner

Annons

Tid: 35 minuter

Du behöver:

450 g potatis, färsk eller fast
½ rödlök
150 g hummus
½ citron, finrivet skal + 1 msk saft
1 msk vatten
2 msk liten kapris
½ dl hackad dill
Salt och svartpeppar

Till servering:

½ zucchini
1 paprika
½ spetskål
Pressad citronsaft
Torkad mynta
Svarta oliver

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen. Koka den precis mjuk i saltat vatten. Låt svalna, skala ev och skär i bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda hummus, citronskal- och saft samt vatten. Rör ner kapris, dill och lök. Vänd runt försiktigt med potatisen och smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek zucchini, paprika och spetskål i bitar/klyftor. Pressa över lite citron, salta och peppra och strö på mynta. Servera med potatissalladen och oliver.

Foto: Eva Hilden

Annons