Grillade bröd med kryddolja och dipp

Recept på grillade bröd med kryddolja och dipp

Läcker förrätt eller lyxigt tillbehör med sann sommarkänsla! Bjud på grillade bröd med kryddolja och krämig dipp.
23 april, 2020

8 bröd

Du behöver:

8 bröd, t ex pita

Kryddolja:

5 kvistar färsk timjan

5 kvistar färsk rosmarin

10 blad färsk basilika

1 dl olivolja

Filmjölksdipp:

2 dl filmjölk

Olivolja

Salt och svartpeppar

Gör kryddoljan och dipsåsen så här:

  1. Mortla kryddörterna och blanda med olivolja.
  2. Blanda filmjölken med lite olivolja, salta och peppra och låt stå kallt till servering.

Gör grillade bröd så här:

  1. Pensla bröden med lite örtolja och grilla över en varm grill eller i torr stekpanna, ett par minuter på varje sida, tills de får fin färg och bubblig yta.
  2. Ta bröden från värmen, pensla lite mer olja över.
  3. Ringla kryddoljan över filmjölken, servera som dippsås.
Recept på grillade bröd med kryddolja och dipp

Grillade bröd med kryddolja och dipp.

Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK

LÄS MER:

5 lyxiga och smakrika smörrebröd

Lantligt bröd i gjutjärnsgryta – så gör du

Krämig squashdipp med frasiga brödstänger

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: