Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillade bröd med kryddolja och dipp

23 apr, 2020 
AvRedaktionen
Recept på grillade bröd med kryddolja och dipp
Läcker förrätt eller lyxigt tillbehör med sann sommarkänsla! Bjud på grillade bröd med kryddolja och krämig dipp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 bröd

Du behöver:

8 bröd, t ex pita

Kryddolja:

5 kvistar färsk timjan

5 kvistar färsk rosmarin

10 blad färsk basilika

1 dl olivolja

Filmjölksdipp:

2 dl filmjölk

Olivolja

Salt och svartpeppar

Gör kryddoljan och dipsåsen så här:

  1. Mortla kryddörterna och blanda med olivolja.
  2. Blanda filmjölken med lite olivolja, salta och peppra och låt stå kallt till servering.

Gör grillade bröd så här:

  1. Pensla bröden med lite örtolja och grilla över en varm grill eller i torr stekpanna, ett par minuter på varje sida, tills de får fin färg och bubblig yta.
  2. Ta bröden från värmen, pensla lite mer olja över.
  3. Ringla kryddoljan över filmjölken, servera som dippsås.
Recept på grillade bröd med kryddolja och dipp
Grillade bröd med kryddolja och dipp.

Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK

LÄS MER:

5 lyxiga och smakrika smörrebröd

Lantligt bröd i gjutjärnsgryta – så gör du

Krämig squashdipp med frasiga brödstänger

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons