Grillad zucchiniröra med mynta
- AvRedaktionen
Sugen på en god röra? Testa grillad zucchiniröra med mynta och mandel. Den grillade zucchinin ger ett härligt djup och smak åt den friska röran.
4 portioner
Grillad zucchiniröra:
4 zucchinier
Olivolja
Salt
1 hel torkad röd chili
1 ekologisk citron
½ kruka färsk basilika
½ kruka färsk mynta
1 dl olivolja
50 g mandlar
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Hackad mandel
Basilika
Mynta
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Skölj och torka zucchinierna.
- Gnid in skalen med lite olja och salt.
- Hacka den torkade chilin och fördela ungefär hälften över zucchinierna.
- Grilla hela över fin glöd i 35–40 minuter, tills zucchinierna är mjuka och har fått fin färg.
- Ta från grillen och låt svalna.
- Riv citronskalet fint och pressa ut saften.
- Mosa zucchinierna i en matberedare med basilika, mynta, olivolja, mandlar, resten av den torkade chilin, skal och saft från citronen.
- Mixa till en fint mos.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt lite extra citron.
- Servera röran i en skål.
- Garnera med några finhackade mandlar samt basilika- och myntablad.
- Droppa olivolja över och servera till de grillade bröden.
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
Grillad zucchini med bönor och salta mandlar