Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillad salmalax provencale

01 sep, 2013 
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillad salmalax provencale.
Grillad salmalax provencale.

Du behöver:

600 g salmalax

8 små potatisar

1 gul lök

8 vitlöksklyftor

1/2 ask cocktailtomater

1 knippe persilja

4 msk olivolja

2 msk balsamicokräm

salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i 20 minuter. Tillsätt vitlöken efter fem minuter. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå grönsakerna de sista fem minuterna.

Skär laxen i fyra bitar. Vänd den i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.

Grilla laxen i grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Den bör ha en rå kärna inuti för bästa smak. Lägg upp grönsaker och lax på tallrikar, strö grovhackad persilja över. Ringla över lite olivolja och balscamicokräm.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons