Grillad ryggbiff och primörer med brynt hasselnötssmör
Servera det grillade köttet med ljuvligt doftande brynt hasselnötssmör.
4 portioner
Du behöver:
4 ryggbiffar
Salt och nymalen svartpeppar
Smör och olivolja till stekning
Grönsaker med brynt smör:
12 vita sparrisar
2 buntar grön sparris
100 g smör
6 späda morötter
65 g hasselnötter
Garnering:
1 näve körvel
Flingsalt
Till servering:
Kokt potatis
Gör så här:
- Torka biffarna torra. Krydda med salt och peppar och bryn dem i en blandning av smör och olja. Stek sedan på medelvärme i 2–3 minuter på varje sida. Alternativt grilla dem.
- Lägg bägge sorterna sparris i kallt vatten i 10 minuter. Bryt av och kasta de nedersta träiga ändarna. Skala de vita från huvudet och ner. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten smaksatt med en sked smör och lite salt.
- Koka i 5–7 minuter. Låt halverade morötter och gröna sparrisar koka med de sista 2 minuterna. Smält resten av smöret på medelvärme, vispa tills smöret blir gyllene i färgen och börjar dofta nötaktigt.
- Tillsätt hackade hasselnötter och låt smöret stå och dra på låg värme i 2–3 minuter. Servera köttet med sparris och brynt hasselnötssmör. Strö körvel och flingsalt över och servera gärna med kokt potatis till.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft