Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Grillad hjärtsallad med ranchdressing

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på grillad hjärtsallad med ranchdressing
Lene Samsø
Grillad sallad är så underskattat! Toppa med rädisor, gurka, sockerärter och hemgjord ranchdressing – så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Grillad hjärtsallad med ranchdressing

Grillad hjärtsallad blir mjuk på utsidan och spröd i mitten, och får en smak nästan som av ärter.

Annons

6 portioner

Du behöver:

3 huvuden hjärtsallad
2 msk olivolja
Salt

Ranchdressing:

1 liten vitlöksklyfta
1 dl kärnmjölk, el kefir
1 msk majonnäs
1 msk pressad citron
1 liten näve gräslök
Salt och peppar
8 droppar tabasco

Till servering:

8 rädisor
2 små gurkor
100 g sockerärter
1 msk hackad gräslök
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Börja med dressingen. Skala och riv vitlöken fint. Vispa ihop den med kärnmjölk eller kefir, majonnäs och citronsaft i en skål. Skölj gräslöken, skär den fint och rör ner i dressingen. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  2. Skala ev bort det yttersta lagret av salladen. Skär av den allra nedersta änden av salladshuvudena. Dela salladshuvudena på längden och pensla med olivolja. Grilla på varm grill eller grillpanna i 1 minut på var sida. Salta.
  3. Skölj rädisor och gurka och skiva tunt, ev på mandolin. Lägg dem gärna i isvatten för att göra dem extra spröda. Skölj sockerärterna och skär dem på längden. Anrätta salladen på ett fat. Toppa med ranchdressing och spröda grönsaker. Strö gräslök över, salta och peppra.

Foto: Lene Samsø

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons