Grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass

Recept på grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass

Betina Hastoft
Lägg desserten på glöden – då blir grillkvällen extra god. Årets godaste efterrätt är grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass!
12 juli, 2022
Bubbelpops med jordgubbar
0:31

Efter reklamen: Bubbelpops med jordgubbar

(0:31)

Slå på ljud

Grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass

Mangosirap används oftast som drinkingrediens, men blir jättegott även till grillad ananas.

Grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass är årets godaste efterrätt
Betina Hastoft

4 personer

Du behöver:

1 liten ananas
1 dl mangosirap
4 dl vaniljglass
4 tsk strössel med lakritssmak
Ätbara blommor eller örter

Grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon

Gör så här:

  1. Dela ananasen i fjärdedelar på längden och pensla snittytorna med mangosirap. Grilla ananasklyftorna på båda sidorna tills de får fina grillränder.
  2. Servera med en kula vaniljglass, ringla över resten av mangosirapen, strö över strössel och ätbara blommor eller örter.

Foto: Betina Hastoft