Grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass
- AvGitte Heidi Rasmussen
- AvMarie Melichor
Lägg desserten på glöden – då blir grillkvällen extra god. Årets godaste efterrätt är grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass!
Grillad ananas med mangosirap, lakrits och glass
Mangosirap används oftast som drinkingrediens, men blir jättegott även till grillad ananas.
4 personer
Du behöver:
1 liten ananas
1 dl mangosirap
4 dl vaniljglass
4 tsk strössel med lakritssmak
Ätbara blommor eller örter
Gör så här:
- Dela ananasen i fjärdedelar på längden och pensla snittytorna med mangosirap. Grilla ananasklyftorna på båda sidorna tills de får fina grillränder.
- Servera med en kula vaniljglass, ringla över resten av mangosirapen, strö över strössel och ätbara blommor eller örter.
Foto: Betina Hastoft
