Grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon

Recept på grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon

Columbus Leth
I den här efterrätten har vi uppgraderat det klassiskt grillade pinnbrödet med kanelbullesmak, hallon och vaniljglass.
25 maj, 2022
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon

Barnsligt gott! Pimpat med kanelbullesmak.

Grilla pinnbröd med kanelbullesmak och hallon
Columbus Leth

6 pinnbröd

Du behöver:

25 g jäst
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk strösocker
½ tsk malen kardemumma
¼ tsk salt
8 ¹³ dl (500 g) vetemjöl
75 g smör

Kanelfyllning (remons):

1 tsk malen kanel
1 dl (100 g) farinsocker
100 g rumsvarmt smör

Till servering:

200 g färska hallon
1 ekologisk lime
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
13 liter vaniljglass

Gör så här:

  1. Tänd grillen. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Blanda ner lite mjöl i taget. Arbeta i en degblandare i 6–7 minuter, tills degen är mjuk och smidig och släpper fån skålens kanter.
  2. Tillsätt smör och arbeta in i degen. Låt jäsa övertäckt i rumsvärme, till dubbel storlek.
  3. Rör ihop kanel, farinsocker och mjukt smör till fyllningen.
  4. Slå upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en storlek på 40x30 cm. Fördela fyllningen över halva ytan och vik den andra över. Skär degen i 12 strimlor och vrid bitarna runt grillpinnar. Grädda bröden över grillen tills gyllene och genomgräddade.
  5. Skölj och torka hallonen. Mosa 2/3 av dem med gaffel i en skål. Smaka av med finrivet limeskal, limesaft, socker och vaniljsocker. Servera de nygräddade bröden med mosade hallon, hela hallon och glass.

Foto: Columbus Leth