Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

5 saker att grilla på utflykten

22 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Klassiska s'mores.
Korv med bröd i all ära, men det finns så mycket annat gott man kan grilla över öppen eld. Vad sägs om s'mores, pinnbröd eller bananbåtar?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu när våren äntligen anlänt beger sig många ut i skog och mark för att fiska, campa, eller grilla. Men du behöver inte hålla dig till Bullens korv när magen kurrar, även om klassikern från barndomens skolutflykter är rätt oslagbar efter en dag i det fria.

Det finns en rad rätter som lämpar sig mer än väl för tillagning över eld, med ingredienser som dessutom inte kräver särskilt mycket utrymme i packningen.

Försök undvika aluminiumfolie när du tillreder rätterna! Smart är att linda in maten i bakplåtspapper och därefter avsluta med aluminiumfolie för att undvika brand.

Hämta inspiration från dessa 5 recept!

1. S’mores i glasstrut

Klassiska s’mores (ovan) består av en grillad marshmallow och ett lager choklad mellan två grahamskex. Du kan även fylla en glasstrut med marshmallows, chokladbitar och annan valfri topping, till exempel färska bär. Linda in i bakplåtspapper samt aluminiumfolie och placera på ett grillgaller över eld i cirka 7-10 minuter.

Annons

Till receptet >>

Foto: frugalcouponliving.com

2. Pinnbröd med korvfyllning

Två klassiker som blir utomordentligt mumsiga tillsammans. Förbered degen hemma och ta med i en bunke. Rulla den i smala längder och linda runt korven på grillspettet. Grädda över eld i 6-8 min och vrid spetten så att de får en jämn fin färg.

Till receptet >>

Foto: frugalcouponliving.com

3. Bananbåtar med choklad och hasselnötter

Skär ett långt snitt i bananskalet och öppna försiktigt. Fyll frukten med choklad, hasselnötter och kokosflingor. Avsluta med lite kanel och en nypa salt. Slå in i ett paket med bakplåtspapper och aluminiumfolie och värm på grillgaller i cirka 5-8 minuter.

Annons

Till receptet >>

Foto: nutritionstripped.com

4. Grillad brysselkål med senap

Så gott – och så enkelt. Trä upp brysselkålen som marinerats i senap på grillspett och grilla i 3-5 minuter på vardera sida. Perfekta som ett tillbehör till kött, men minst lika ljuvliga att äta som de är.

Till receptet >>

Foto: rosemarried.com

5. Baconlindad öring med färska örter och citron

Snitta öringarna och fyll dem med citronskivor och färska örter, exempelvis timjan och rosmarin. Linda med baconskivor och krydda med salt och peppar. Grilla i cirka 15-20 minuter och vänd fiskarna kontinuerligt tills de fått en fin gyllenbrun yta.

Annons

Till receptet >>

Foto: freesamples.us

Obs! Var försiktig när du eldar i naturen! På Naturvårdsverket finns information om saker du bör tänka på innan du gör upp en öppen eld.

Läs också:

10 saker att lägga på grillen i sommar

Därför ska du inte grilla lax i aluminiumfolie

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons