Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Gravad lax med asiatisk touch

01 nov, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Recept på gravad lax med asiatisk touch
Gravad lax är ju ett måste på julbordet så varför inte testa en ny, fräsch variant med asiatisk touch?
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Gravad lax med asiatisk touch

En klassiker på julbordet, men med fräsch, uppdaterad smak.

Så gör du gravad lax med asiatisk touch

4 portioner

Du behöver:

400 g laxfilé
1 msk soja
1 msk grovt havssalt
2 tsk socker
1 tsk hela vitpepparkorn
Inlagd ingefära (gari)

Annons

Till servering:

Sesamfrön
Hackad salladslök
Soja
Wasabi

Gör så här:

  1. Ta bort ev ben från laxfilén och torka av med hushållspapper. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper.
  2. Ringla soja över laxen. Tillsätt salt, socker, krossad vitpeppar och ingefära. Slå in fisken i bakplåtspapper och lägg paketet i en plastpåse. Lägg i kylen med skinnsidan nedåt i 1–2 dagar.
  3. Servering: Skrapa bort kryddorna från fisken med en kniv. Skär filén i tunna skivor och strö sesamfrön och salladslök över. Servera med soja och wasabi.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons