Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gratinerad rödlök med citron

19 feb, 2018
AvRedaktionen
Gratinerad rödlök med citron.
Gratinerad rödlök är ett knaprigt och gott tillbehör. Gröp ur innanmätet och mixa med bröd, finhackad lök, citronskal, timjan, ricotta, salt och peppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

8 rödlökar

50 g baguette

½ citron, rivet skal

1 msk färsk timjan, finhackad

100 g ricotta

salt

färskmalen svartpeppar

2 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär toppen av varje rödlök och skala dem. Ställ dem tätt tillsammans i ett smort ugnsfast fat och häll 1 cm vatten i botten av fatet. Täck med folie och baka mjuka i ugnen cirka 40 minuter.

Ta ut, låt svalna och gröp ur det mesta av innanmätet, men låt ett tjockt lager lök vara kvar. Finhacka löken du gröpt ur. Mixa brödet till smulor i en matberedare och blanda med den finhackade löken, citronskal, timjan, ricotta, salt och peppar. Fyll löken med röran, lite fyllning får gärna ligga ovanpå som en topp, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 20 minuter på 200° tills de blir gyllene (gratinera gärna samtidigt som du gör köttet).

Gratinerad rödlök med citron.
Gratinerad rödlök med citron.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons