Grahamsgalette med ost och skinka

Recept på grahamsgalette med ost och skinka

Betina Hastoft
Den här grahamsgaletten blir extra matig då den är fylld med bland annat krämig mozzarella och skinka. Lätt att göra är den också!
24 augusti, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Grahamsgalette med ost och skinka

Det är alltid läge för paj! Det bästa är att den är lika god dagen efter också.

Så lagar du grahamsgalette med ost och skinka
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 krm salt
140 g kallt smör
2 dl crème fraiche
Blandad grönsallad

Fyllning:

2 gula lökar
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
Salt och peppar
6 stjälkar färsk timjan
4 ägg
2 dl crème fraiche
150 g strimlad rökt skinka
75 g riven mozzarellaost

Gör så här:

  1. Blanda båda mjölsorterna med salt. Hacka ner smör och samla ihop degen med crème fraiche. Dela i fyra delar, rulla till bollar och ställ i kyl i30 minuter. Kavla ut på bakplåtspapper och pressa upp kanterna något.
  2. Sätt ugnen på 175°. Stek hackad lök och purjolök med pressad vitlök på låg värme i olja tills de mjuknar men inte får färg. Krydda med salt, peppar och 3 repade timjanstjälkar. Vispa ägg och crème fraiche. Vänd ner skinkan och lökblandningen däri. Fördela fyllningen på pajbottnarna, strö över riven ost och grädda galetterna i 15–20 minuter tills äggmassan har stannat. Servera med resterande timjan och sallad.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Galette med äpple är bloggarnas favorit i höst – så gör du din egen!

Mums!

Peach melba-galette med glass

Vår nya efterrättsfavorit!