Gör som Jureskog – drick champagne till burgaren!

Johan Jureskog matchar burgare med champagne.

Vad sägs om att skippa läsken till hamburgaren och beställa ett glas champagne istället? På Johan Jureskogs snabbmatsrestaurang är detta möjligt.
25 september, 2018

I mars i år öppnade kocken och krögaren Johan Jureskog sin första hamburgerrestaurang på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Den andra öppningen sker i oktober på Sveavägen 47. Till skillnad från andra snabbmatsställen satsar Jureskogs på en omfattande dryckeslista med allt från läsk och eget öl till årgångschampagne och exklusiv cognac.

– Eftersom burgare är bland det godaste som finns vill vi även kunna servera den godaste drycken till, säger Johan Jureskog.

Burgers & Bollinger

För att fler ska upptäcka hur bra champagne passar till burgare har Jureskogs skapat specialkvällar med namnet Burgers & Bollinger då en stor del av champagnesortimentet serveras på glas till ett extra lågt pris.

– Att se gäster äta våra hamburgare med händerna samtidigt som de dricker Bollinger R.D. från 2002 känns fantastiskt. Det är en unik champagne som bara tillverkas i några tusen flaskor under vissa år. Totalt går det över 60 flaskor äkta bubbel i alla prisklasser när vi kör våra specialkvällar, berättar Johan.

Läs också: Den perfekta hamburgaren, enligt Jureskog

Hamburgare från Jureskogs.

Hamburgare från Jureskogs.

Johan Jureskog föredrar personligen just Bollinger till hamburgare eftersom deras champagne lagras på ekfat. Det ger en maskulinitet till champagnen som tillsammans med den höga syran matchar både smakrika och feta burgare.

Nästa Burgers & Bollinger går av stapeln den 25 oktober. Priset för  säsongens burgare med pommes, dipp och ett glas Bollinger Special Cuvée är 249 kr.

Sugen på att matcha hamburgaren med vin? Här tipsar vi om viner till vegetariska burgare och här tipsar vi om viner till burgare från land och hav.

Bollinger champagne och hamburgare på Jureskogs.

Bollinger champagne och hamburgare på Jureskogs. Foto: Joel Wåreus