Gnocchi med pesto och sparris
25 aug, 2025
Gnocchi är ett enkelt sätt att få vardagsmaten att kännas lite extra lyxig, särskilt kombinerat med egen pesto och sparris.
Annons
Gnocchi med pesto och sparris
Gnocchi är perfekt när det ska gå snabbt och ändå smaka som att du lagt ner timmar på matlagningen.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 knippe grön sparris, ca 250 g
200 g broccolinieller späd grön broccoli
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
2 dl färska eller frysta ärtor
½ dl vitt vin
500 g gnocchi
Pesto:
35 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
35 g parmesan
4 nävar färsk basilika
1 dl olivolja
Salt
Till servering:
Parmesan
Gör så här:
- Mixa alla ingredienser till peston. Smaka av med salt.
- Bryt bort den nedre, träiga delen av sparrisen och skär resten i bitar. Dela broccolinin i mindre buketter. Skiva vitlöken tunt.
- Fräs vitlök, sparris och broccolini i en djup panna i lite olja i ca 1 minut. Tillsätt ärtorna och fräs i ytterligare 1 minut. Häll på vitt vin, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
- Koka gnocchin i saltat vatten i 1–2 minuter tills den är mjuk och flyter upp. Sila av och spara lite av kokvattnet.
- Blanda gnocchi med grönsakerna i pannan. Vänd ner pesto och tillsätt ev lite kokvatten för en krämigare konsistens. Smaka av.
- Lägg upp gnocchin i djupa tallrikar. Toppa med färskriven parmesan och nymald svartpeppar. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons