Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Kräftskiva

Gnocchi med pesto och sparris

25 aug, 2025
Recept på gnocchi med pesto och sparris
Gnocchi är ett enkelt sätt att få vardagsmaten att kännas lite extra lyxig, särskilt kombinerat med egen pesto och sparris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvreBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvre

Gnocchi med pesto och sparris

Gnocchi är perfekt när det ska gå snabbt och ändå smaka som att du lagt ner timmar på matlagningen.

Gnocchi med pesto och sparris
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 knippe grön sparris, ca 250 g
200 g broccolinieller späd grön broccoli
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
2 dl färska eller frysta ärtor
½ dl vitt vin
500 g gnocchi

Pesto:

35 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
35 g parmesan
4 nävar färsk basilika
1 dl olivolja
Salt

Till servering:

Parmesan

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till peston. Smaka av med salt.
  2. Bryt bort den nedre, träiga delen av sparrisen och skär resten i bitar. Dela broccolinin i mindre buketter. Skiva vitlöken tunt.
  3. Fräs vitlök, sparris och broccolini i en djup panna i lite olja i ca 1 minut. Tillsätt ärtorna och fräs i ytterligare 1 minut. Häll på vitt vin, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
  4. Koka gnocchin i saltat vatten i 1–2 minuter tills den är mjuk och flyter upp. Sila av och spara lite av kokvattnet.
  5. Blanda gnocchi med grönsakerna i pannan. Vänd ner pesto och tillsätt ev lite kokvatten för en krämigare konsistens. Smaka av.
  6. Lägg upp gnocchin i djupa tallrikar. Toppa med färskriven parmesan och nymald svartpeppar. Servera direkt.
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Foto: Columbus Leth

Annons