Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Glutenfri bakdag med Risenta och nobelkonditorn Daniel Roos

18 feb, 2015 
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Igår stod det bakning på schemat när Risenta bjöd in till en heldag med glutenfri bakning i fokus. Vi fick bland annat baka nyttiga chokladbars tillsammans med nobelkonditorn Daniel Roos på K-Märkt i Stockholm.

ELLE mat & vins härliga bloggare Maria Paulsson som står bakom bloggen Supermamafood jobbar som PR-ansvarig för Risenta till vardags och bjöd på glutenfria smarriga semlor dagen till ära.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Vi blev bjuden på en smakrik smootie fullproppad med jordgubbe, melon och hallon, toppade med chaifrön. Fick helt klart en försmak på den efterlängtade sommaren.

Annons
SAMSUNG CSC

Konditorn Daniel Roos stod bland annat bakom desserten på Nobelfesten i år.

Vi finhackade hasselnötter, pumpakärnor, solroskärnor, chaifrön och aprikoser som vi sedan blandade samman med smält mörk choklad. Efter en stund i frysen plockade vi ut våra färdiga chokladbars.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Annons

 

Vill du baka Daniels supersnabba, enkla och goda chokladbars så kommer receptet här:

Ingredienser: 50 g hasselnötter, 50 g torkade aprikoser, 50 g solroskärnor, 50 g pumpakärnor, 25 g chaifrön, 250 g mörk choklad. En nypa havssalt.

Gör så här: 

Finhacka samtliga ingredienser och blanda samman i en bunke.

Värm chokladen i micro eller över ett vattenbad och blanda sedan ner i nöt- och fröblandningen.

Klicka ut i form eller på bakplåtspapper.

Kolla in Marias blogg och få dagliga tips på riktig Supermamafood! 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons