Glögg och tonic – så gör du den juliga drinken
- AvSandra Palmkvist
- AvGitte Heidi Rasmussen
Välkomna gästerna med glögg och tonic! Enkel att göra och skummande god!
Glögg och tonic
Enkelt att fixa, skummande god! Skaka tre åt gången.
6 drinkar
Tid: 10 minuter
Du behöver:
6 dl rödvinsglögg
1 ½ dl clementin, nypressad saft
6 cl gin
1 ½ äggvita
10 isbitar
4 knippen färsk rosmarin
2 ½ dl tonic water
Gör så här:
- Ställ 6 glas i frysen, gärna champagnekupor. Använd en stor shaker för att skaka drinken, gärna med sil i toppen.
- Häll glögg, nypressad clementinsaft, gin och äggvita i shakern med is. Skaka rejält i 30 sekunder så att mycket luft bildas och äggvitan skummar.
- Ta fram glasen, häll på tonic. Häll över den skakade drinkmixen i tre glas. Skaka tre drinkar till. Garnera gärna med en rosmarinkvist och servera direkt.
Foto: Charlotte T Strömwall, Christina Uhlin, Lisa Björner
