Fryst glassrulltårta med färska bär

Glassrulltårta med färska bär.

Den här rulltårtan går utmärkt att förbereda dagen innan. Med några droppar karamellfärg får grädden matcha dukningen. Bären till tårtan väljs efter säsong eller efter vad som finns i frysen.
06 februari, 2018

10–12 bitar

Tid: ca 30 minuter + 30 minuter avsvalning (+ ca 2 timmar i frysen)

Du behöver:

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

Fyllning och tillbehör:

1 1/2 liter glass

3 dl vispgrädde

färska bär och mynta (det går även bra med frysta bär)

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra i ingredienser i en bunke och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken. Rör om försiktigt.

Bred ut smeten på ett smörpapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Stjälp upp den varma tårtbottnen på ett väl sockrat bakplåtspapper. Låt svalna. Ta under tiden ut glassen så den hinner mjukna något. Bred ut glassen över den avsvalnade kakan och rulla ihop den som en vanlig rulltårta.

Ställ in i frysen minst ett par timmar före servering. Ta ut tårtan och garnera den med vispad grädde, färska eller frysta bär och myntablad.

Glassrulltårta med färska bär.

Glassrulltårta med färska bär.

Av: Anna Jonassen
Foto: Matilda Lundeblad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: