Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Här är glassen som botar bakfylla!

20 mar, 2018 
AvJohanna Lejon
Glass botar bakfylla!
Brukar du bli sugen på glass när du är bakis? Förutom att glass har en svalkande och törstsläckande effekt är det ett enkelt sätt att få i dig näring. Nu har det dessutom kommit en glass som sägs bota bakfylla – på riktigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

De flesta av oss har varit bakis någon gång med symptom som huvudvärk, illamående och olustkänsla i kroppen. Visst kan fet mat och lite glass i soffan lindra, i alla fall psykologiskt, men nu kommer en helt ny glass som FAKTISKT, på riktigt, lindrar bakfyllan. Hur härligt låter inte detta? Enda minuset – glassen säljs i Sydkorea. Men sluta inte läsa!

Glassen, som kallas Gyeondyo-bar, smakar grapefrukt och innehåller fruktjuice från det orientaliska russinträdet hovenia dulcis. Tydligen är det just denna juice som är hemligheten, och den här juicen har använts för att lindra baksmälla i Kina, Japan och Korea sedan 1600-talet.

Glassen kallas Gyeondyo-bar.
Glassen kallas Gyeondyo-bar.

Glass sänker kroppstemperaturen

Men, hur funkar då det hela? Förutom själva juicen handlar det om att sänka kroppstemperaturen hos den som är bakis.

– Att blanda välgörande ingredienser med kall glass kan vara ett effektivt sätt att sänka kroppstemperaturen för personer vars kroppstemperatur har ökat på grund av alkoholen, säger doktor Lee Byeong Sam på KyungHee Koreanska Medical Clinic i Seoul till ABC News.

Om det primärt handlar om att sänka kroppstemperaturen borde med andra ord vilken glass som helst – eller en uppfriskande dusch– fungera lika bra!

Läs även: 5 livsmedel som botar bakfyllan – på riktigt

Vi listar livsmedel som botar bakfyllan – på riktigt!
Vi listar livsmedel som botar bakfyllan – på riktigt!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons