Gin basil smash
Härligt grön och frisk.
2 glas
Du behöver:
10 cl gin
4 cl citronjuice
1 ägg
2 cl sockerlag
Is
24 blad färsk basilika + några till dekoration
Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker

Gin och tonic på pinne – en god twist på klassikern
Gör så här:
- Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret smält. Låt svalna.
- Muddla basilika i en shaker. Jobba lite, du vill få ut mycket färg och smak från basilikan.
- Pressa juicen från en citron. Tillsätt is, gin, sockerlag, citronjuice och äggvita i shakern. Skaka ordentligt för att jobba upp ett fint vitt skum.
- Dubbelsila drinken för att undvika eventuella rester av mosade basilikablad.
- Ta fram två tumblerglas, lägg i en stor isbit. Häll upp drinken och dekorera med färsk basilika.
Foto: Lina Arvidsson, Columbus Leth