Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Gin och tonic på pinne

31 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på gin och tonic på pinne
Frys in gin, sockerlag och gurka över natten och servera sedan glassen i ett glas med tonic. Ett nytt och roligt sätt att servera en klassisk GT.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Gin och tonic på pinne

Spritsig och svalkande, en ny favorit (och det gör inget om den smälter!).

Så gör du gin och tonic på pinne

6 drinkar

Du behöver:

2 lime
¾ dl gin
1 liter tonic
¼ gurka

Sockerlag:

1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt svalna. Pressa lime, häll över den kalla sockerlagen, gin och 2 ½ dl tonic. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Fördela 2–3 gurkskivor i sex glassformar och ställ in i frysen. Ta ut efter 2 timmar och sätt i en glasspinne.
  2. Frys över natten. Servera i ett glas tonic tillsammans med gurksnittar och fetaost vända i dill, salt och svartpeppar.

Recept: Julie Hey, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons