Gin och tonic på pinne

Recept på gin och tonic på pinne

Frys in gin, sockerlag och gurka över natten och servera sedan glassen i ett glas med tonic. Ett nytt och roligt sätt att servera en klassisk GT.
31 maj, 2021
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Slå på ljud

Gin och tonic på pinne

Spritsig och svalkande, en ny favorit (och det gör inget om den smälter!).

Så gör du gin och tonic på pinne
TEMA U30+UR U33+35

6 drinkar

Du behöver:

2 lime
¾ dl gin
1 liter tonic
¼ gurka

Sockerlag:

1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt svalna. Pressa lime, häll över den kalla sockerlagen, gin och 2 ½ dl tonic. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Fördela 2–3 gurkskivor i sex glassformar och ställ in i frysen. Ta ut efter 2 timmar och sätt i en glasspinne.
  2. Frys över natten. Servera i ett glas tonic tillsammans med gurksnittar och fetaost vända i dill, salt och svartpeppar.

Recept: Julie Hey, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner