Gin och tonic på pinne

Recept på gin och tonic på pinne

Frys in gin, sockerlag och gurka över natten och servera sedan glassen i ett glas med tonic. Ett nytt och roligt sätt att servera en klassisk GT.
31 maj, 2021
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Gin och tonic på pinne

Spritsig och svalkande, en ny favorit (och det gör inget om den smälter!).

Så gör du gin och tonic på pinne
TEMA U30+UR U33+35

6 drinkar

Du behöver:

2 lime
¾ dl gin
1 liter tonic
¼ gurka

Sockerlag:

1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt svalna. Pressa lime, häll över den kalla sockerlagen, gin och 2 ½ dl tonic. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Fördela 2–3 gurkskivor i sex glassformar och ställ in i frysen. Ta ut efter 2 timmar och sätt i en glasspinne.
  2. Frys över natten. Servera i ett glas tonic tillsammans med gurksnittar och fetaost vända i dill, salt och svartpeppar.

Recept: Julie Hey, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner

Missa inte

3 trendiga twister av Gin & Tonic

Fira internationella GT-dagen den 9 april!

Sorbet med smak av GT – så gör du årets godaste glass

Ja, tack!

Sveriges bästa Gin & Tonic – du får recepten

Perfekt före helgmiddagen!