Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

GI-pizza med lufttorkad skinka

24 feb, 2014 
AvSofie Nyblin
Degen är gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer eller i livsmedelsbutiker. Om det blir tomatsås över, spara och använd till någon annan rätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0096_EMV1104.pdf
GI-pizza med lufttorkad skinka.

Receptet är beräknat till 1 stor pizza

Tomatsås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 burk krossade tomater (400 gram)

1 msk ajvar relish

1 tsk torkad basilika

salt och svartpeppar

Pizzadeg:

2 ägg

1 krm salt

4 msk olivolja

1 dl grädde eller vatten

3 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfröskal)

Fyllning:

150 g mozzarellaost

2 tsk torkad basilika eller oregano

25 g färsk rucolasallad

3 skivor lufttorkad skinka (t ex parmaskinka)

1–2 tomater

1 msk pinjenötter

några färska basilikablad

Gör så här:

Gör först tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök fi nt. Hetta upp i en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en skål. Vispa dem med salt, olja och grädde. Tillsätt fi berhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred tomatsås över och toppa med riven mozzarella och torkad basilika. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut pizzan och toppa med rucola, skinka, skivade tomater, pinjenötter och färska basilikablad.

Av: Ulrika Davidsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons