Fyllda havrebakelser med färska bär

En perfekt avslutning på middagen. Dessutom är bakelserna roliga att göra. Garnera med ditt favoritbär.
01 juni, 2010

20 stycken

Tid: 20 minuter + 4 timmar för kesellan att rinna av

Du behöver:

150 g smör

1/2 dl strösocker

2 1/2 dl havregryn

2 1/2 dl vetemjöl

små aluminiumformar

Fyllning:

5 dl kesella

1 1/2 dl florsocker

1–2 tsk vaniljsocker

1 citron, skalet

Till garnering: färska bär

Gör så här:

Låt kesellan rinna av i kaffefilter i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och blanda socker, havregryn och mjöl till en deg. Smörj aluminiumformarna och tryck ut degen i dem. Grädda i 10–12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna och knacka dem ur formarna. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en sprits-påse. Tryck ut fyllningen i de kalla kakorna. Dekorera med färska bär.