Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frukostmuffins med müsli och fikon

02 jan, 2018
AvRedaktionen
Frukostmuffins med müsli och fikon.
Härliga frukostmuffins med kryddig sötma från fikonen. Ät dem ljumma med lemon curd eller lite smör och några saltflagor. Bäst resultat får du med en så kallad muffinspanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 ägg

2 dl råsocker

2 dl mild yoghurt med honungssmak

2 dl basmüsli

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl grovhackade nötter (t ex cashew- eller hasselnötter)

2 torkade fikon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop ägg, socker och yoghurt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten.
  4. Skiva fikonen och tillsätt.
  5. Rör till en tjock smet och klicka ut i muffinsformar.
  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
Frukostmuffins med müsli och fikon.
Frukostmuffins med müsli och fikon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons