Saftiga frukostmuffins med äpple

Frukostmuffins med äpple.

Med rivet äpple i smeten blir de här muffinsen förföriskt saftiga. De är dessutom lika goda till frukost som till mellanmål eller fika.
14 augusti, 2018

6–8 muffins

20 min

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl

1/2 dl råsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

75 g smör (i små tärningar)

1 ägg

1 äpple (rivet)

1/2 äpple (i skivor)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt det tärnade smöret och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Blanda ner ägg och 1 rivet äpple. Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr. Fyll degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt och stick eventuellt ner en skiva äpple i varje muffins. Grädda i ca 10–12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade. Servera med en god lagrad ost, en sylt och ev några klyftor äpple.

Frukostmuffins med äpple.

Frukostmuffins med äpple. Foto: Shutterstock

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: