Artikeln innehåller reklamlänkar

Matig frukostbowl med citrus- och tahinidressing

Matig frukostbowl med citrus- och tahinidressing.

En riktig powerfrukost för den som behöver mycket energi. Basen är rå grönkål som masseras med en supersmarrig dressing av citrusjuice och tahini. Toppa med snabbvärmda svarta bönor, äggröra och avokado.
07 oktober, 2017

Receptet är framtaget av bloggen Green Kitchen Stories. (länk till & Other Stories)

2 portioner

Du behöver:

3 stora stjälkar grönkål

1⁄2 gurka

5 körsbärstomater

1 liten näve persilja eller annan färsk ört

1 skvätt olivolja

2 ägg

2 dl svarta bönor, förkokta

1⁄2 tsk spiskummin

Dressing:

1⁄2 dl God Morgon® Organic Sunny Citrus Blend

1⁄2 dl ljus tahini

1 cm färsk ingefära, finriven

1 tsk gurkmeja

salt

Till servering:

1 avokado

sesamfrö

Gör så här:

Skär bort den tjockare delen av stammen från grönkålen, hacka bladen fint och lägg i en eller två skålar. Vispa ihop dressingen eller kör den i en blender för att få den helt jämn. Häll hälften av dressingen över grönkålen och massera in den i bladen för att mjuka upp dem. Skär gurka och körsbärstomater i mindre bitar, finhacka persiljan och vänd ner i grönkålen. Vispa ihop två ägg och en skvätt salt och stek en mjuk äggröra i en oljad panna. Häll upp äggröran i ena sidan av skålen. Sätt tillbaka stekpannan på värmen och häll i en skvätt olja till, skölj bönorna, häll i stekpannan tillsammans med spiskummin och låt steka ett par minuter. Häll i de varma bönorna i skålen och servera salladen toppad med tärnad avokado, sesamfrö, persilja och resterande dressing.

Fler recept: 3 goda och nyttiga rainbow bowls

Matig frukostbowl med citrus- och tahinidressing.

Matig frukostbowl med citrus- och tahinidressing.